6972597887 Νέο Ηράκλειο, Αττική
hero image
 
 
 
ΠΑΤΗΤΗ ΤΣΙΜΕΝΤΟΚΟΝΙΑ
Το χυτό αυτό υλικό αποτελεί ιδανικό φόντο για κάθε είδους διακόσμηση. Η δυνατότητα της να συνδυαστεί με άλλα υλικά, όπως πλακάκια, βότσαλα, γυαλί, ξύλα, ενσωματώνοντάς τα στην επιφάνειά της, δίνει στην τσιμεντοκονία ένα επιπλέον αισθητικό αβαντάζ. σε πολλά χρώματα, ένα υλικό απόλυτα οικολογικό . Έχει πολύ καλές αντοχές στο χρόνο και τη φθορά, καθώς και αντιχαρακτικές ιδιότητες. Επειδή επιπροσθέτως σαν δάπεδο είναι ελαστικό και καθαρίζεται εύκολα, Η τελική της επιφάνεια περνιέται με ειδικό λούστρο για να αποκτήσει την αδιαβροχοποιητική της ικανότητα και να αποφεύγεται ο στιγματισμός της από λεκέδες. Το λούστρο αυτό θα της δώσει και την τελική της υφή, γυαλιστερή ή ματ. Το υλικό συγκεντρώνει πολλά πλεονεκτήματα συνδυαζόμενα με μια διαχρονική αισθητική.

Εφαρμόζεται σε τοίχους, δάπεδα, χτιστές σκάλες, χτιστούς πάγκους σε μπάνια και κουζίνες, σε χτιστές μπανιέρες κλπ. Είναι ένα υλικό με άριστες αντοχές και τέλεια αδιαβροχοποίηση, και διατίθεται σε πάνω από 150 χρώματα. Είναι ένα εξ ολοκλήρου οικολογικό, φυσικό και βιοκλιματικό υλικό. Έχει συστατικά την θηραϊκή γη, την υδράσβεστο, τη χαλαζιακή άμμο και το κεραμάλευρο. Με την επάλειψη της τσιμεντοκονίας με ένα ειδικό βερνίκι αποφεύγεται πλήρως ο στιγματισμός της επιφάνειας από ρύπους, λάδια κλπ.

Η πατητή τσιμεντοκονία λοιπόν είναι 100% ελληνικό προϊόν, δεδομένο που την κάνει πιο οικονομική από άλλα παρεμφερή προϊόντα. Άλλωστε, η τιμή της παραμένει σε οικονομικά επίπεδα, εφόσον τα υλικά προέρχονται από την ελληνική φύση και δεν χρησιμοποιούνται χημικά.

 
Πατητή Τσιμεντοκονία σε τόιχο χρώματος γκρι

Αρχίζοντας την ανάλυση για την πατητη τσιμεντοκονια, να τονίσουμε εξαρχής ότι είναι κάτι εντελώς διαφορετικό από την απλή τσιμεντοκονια. Η τσιμεντοκονια γενικά είναι υλικό πλήρωσης, που μπαίνει ως γέμισμα πάνω από μπετόν για να το επιπεδώσουμε και να δημιουργήσουμε την κατάλληλη επιφάνεια, η οποία στη συνέχεια θα υποδεχθεί την τελική επίστρωση. Από εκεί και πέρα ως τελική επίστρωση μπορεί να μπει οτιδήποτε, όπως πλακάκι, βιομηχανικό δάπεδο ή ακόμα και πατητη τσιμεντοκονια. Η πατητή διαφέρει συνεπώς της απλής, καθώς αποτελεί ένα βιομηχανικώς παραγόμενο υλικό, που αφότου αναμειχθεί με νερό εφαρμόζεται ως τελική επιφάνεια (διακοσμητικό επίχρισμα) και όχι ως γέμισμα.

 
Πατητή Τσιμεντοκονία σε έπιπλο χρώματος γκρι
Δώστε στα έπιπλά σας ένα εντελώς διαφορετικό look Χρησιμοποιώντας τεχνoτροπίες! Αποκλειστικά στην Artwall!
 
 
Πατητή Τσιμεντοκονία σε δάπεδο χρώματος γκρι
Στα δάπεδα η εφαρμογή της πατητής τσιμεντοκονίας είναι αρκετά διαδεδομένη. Όσον αφορά τον συνδυασμό της τσιμεντοκονίας με άλλα υλικά και χρώματα, προτείνουμε φυσικά υλικά που δένουν όμορφα με το μίνιμαλ και αφαιρετικό στυλ. Για παράδειγμα ακατέργαστο ξύλο, πέτρα, τούβλο, μέταλλο είναι υλικά που θα ταιριάξουν ιδανικά με την τσιμεντοκονία.
 


Πατητή Τσιμεντοκονία σε ορόφη / κολώνα χρώματος γκρι

Στο χώρο του σαλονιού μπορούμε να συναντήσουμε την πατητή τσιμεντοκονία ως επένδυση του τζακιού ή κάποιου τοίχου. Η πιο συνηθισμένη απόχρωση είναι το γκρι, όπως του τσιμέντου. Με διάφορες προσμίξεις όμως μπορούμε να πετύχουμε αποχρώσεις όπως ανθρακί, μπεζ και χρώματα. Βέβαια το γκρι χαρίζει ένα βιομηχανικό στυλ στο χώρο, απόλυτα μοντέρνο ταυτισμένο με το ύφος του υλικού. Για ένα παιχνίδι υλικών στη διακόσμηση μπορείτε να συνδυάσετε και άλλες τεχνικές εφαρμογής της τσιμεντοκονίας μαζί με την πατητή. Το αποτέλεσμα μίνιμαλ και γοητευτικό!


Πατητή Τσιμεντοκονία σε τοίχο με ράφια χρώματος γκρι

Αν έχετε κουραστεί από τα συνηθισμένα ντουλάπια ή ράφια και θέλετε τα δωμάτιά σας να έχουν λίγο περισσότερο αέρα και χώρο ήρθε η ώρα να αναζητήσετε πιο αντισυμβατικές ιδέες. Ένας σύγχρονος χώρος μπορεί να φανεί πραγματικά διαφορετικός από το σχεδιασμό των ραφιών, και με βάση το σχέδιό σας και ακόμα να είναι αρκετά λειτουργικός, ειδικά για μικρούς χώρους. Σε συνδυασμό με τεχνοτροπία πατητής τσιμεντοκονίας το αποτέλεσμα ειναι μοναδικό!

 

Παρακάτω μπορείτε να δείτε εφαρμογές Τεχνοτροπίας πατητής
τσιμεντοκονίας σε διάφορους χώρους: